Fire arbeidskarer med hjerte for bukta

Gjennom flere år og utallige anledninger har Steinar Gulbrandsen, Yngvar Olsen, Hans Ivar Edvardsen og Tormod Gaustad bidratt i arbeidet og det sosiale fellesskapet på Solbukta leirsted. Det er trygt å si at plassen ikke hadde vært den samme uten disse fire karene flere av oss forbinder Solbukta med.

– Jeg gleder meg til hver dag sammen med gode kamerater og venner, ansatte og alle som er med i arbeidet, sier Yngvar i forbindelse med utbyggingen av hovedbygget på Solbukta.

Disse karene nærmer seg snart 70 år alle mann, og har opp igjennom årene hatt Solbukta som samlingssted med kort reisevei for samtlige. I forbindelse med utbyggingen av hovedhuset på Solbukta har det blitt klart hvor viktige disse fire personene er for plassen. De har for tiden lagt pensjonisttilværelsen på hylla for å bidra på fulltid med alt fra planlegging og riving til bygging og rørlegging for å gjøre Solbukta klar for fremtiden og nye muligheter.

Det startet i ungdommen 

Vi spurte de i et intervju om hva som er så spesielt med Solbukta. Det kom tydelig frem av svarene at deres egen ungdomstid på leirer og andre arrangementer har satt dype spor, og en iver etter å gi dette videre til andre.

– Leir er viktig for neste generasjon, svarer Yngvar. Og karene er enige i at her er både unge og gamle velkomne til å tilbringe tid med hverandre og med Jesus på en fantastisk plass.

– Solbukta er stedet hvor jeg bestemte meg for å være en kristen allerede som en ungdom. Jeg var på alt mulig av leirer flere ganger i året og traff mennesker der som jeg ble kjent med, og som har vært mine venner siden, forteller Hans Ivar Edvardsen.

På leir på Solbukta er det både åndelig næring og gode venner for livet å finne.

Frivillighet gir liv til både deg selv, andre og plassen 

Frivillighet har vært en stor del av Solbukta fra dag én. Vi spurte i den forbindelse om vi fikk lov til å hedre disse mannfolkene, og svaret vi fikk forteller om en motivasjon langt unna egen vinning.

– Du skrev om å hedre oss, Sier Yngvar. og svarer at det trenger vi ikke. – Jeg (vi) gjør jobben med glede og så lenge vi har firmaer som stiller opp med maskiner og utstyr står vi på. Gjør som alle de som var framsynte og dro i gang Solbukta.

Det er spennende å få innsikt i tankegangen til disse karene som viser at man ikke må være redd for å bidra med sine ferdigheter. De er heller ikke redde for å ta i et tak, for det gir stor glede i å bidra til fellesskapet.

– Det er mange ting som skal ordnes (…) Vi er jo en gjeng som trives godt sammen, og vi bidrar jo med det som vi hadde som yrke når vi var aktive i yrkeslivet. – Hans Ivar

Hvorfor trenger vi frivillige på Solbukta?

– Solbukta trenger frivillige for å holde så høy standard som mulig, holde kostnadene så lave som mulig for Solbukta og leirdeltakere. Og for at de som er glad i leirstedet kan gi en takknemlighets-gjerning, uttaler Yngvar.

Det er flere områder der man kan bidra frivillig på Solbukta. Det er alltid behov for leirledere i ulike aldre som kan bidra på forskjellige måter, og Tormod kan fortelle at – Hagegruppa gjør en fantastisk jobb som forskjønner leirstedet om sommeren, og på Solbukta sine nettsider finner du mer informasjon.

Utbyggingen av Solbukta byr på nye muligheter

Med tiden kommer nye behov og satsinger  som krever større fellesarealer, og den jobben gjør seg ikke selv. Disse karene har visjoner og ønsker for Solbukta de er villige til å bidra til for å få oppfylt.

Hvilke muligheter kommer med utbyggingen av hovedbygget?

  1. Selvsagt å kunne ta i bruk den nye møte/konsertsalen og mange aktivitetsmuligheter i kjelleren der. Dette blir et fantastisk aktivitetstilbud særlig på vinteren. – Tormod

Med utbyggingen kommer flere muligheter for aktiviteter inne for barn og unge på vinteren, når vannsklia er stengt for sesongen. Hans Ivar er ikke ukjent med det å legge til rette, og forteller at han -har jo en del års erfaring med gravemaskin, og kan derfor bidra med graving. Erfaring kommer godt med når det er store bygg som skal reises.

En plass for både tilhørere og nærmiljøet rundt 

Det har i flere år blitt arrangert mye mer i tillegg til leirer på Solbukta, inkludert arrangementer også utover det kristne arbeidet. Gleden av å bidra er allikevel like stor.

– Det drives også leirskole på Solbukta og elever fra store deler av Østlandet kommer for å lære om sjø og kystkultur. Jeg har hatt mange flotte opplevelser sammen med disse og moro har det vært når fisken bet på kroken, sier Steinar. Samtidig som det bygges ut større hovedbygg driver noen karer med et prosjekt oppi skogen bak bygget, noe Tormod gleder seg til å kunne ta i bruk:

– Så er det å kunne ta i bruk de nye Gapahukene oppe i Solbuktaskogen, hvor Steinar, Yngvar og Øystein har lagt ned mange timer for oss.

Selv om det er mange ansatte, frivillige og venner av Solbukta er det alltid plass til flere.

– Videre med satsing på arrangementer som konserter og samlinger om bibel og misjon kommer nye personer inn på Solbukta, forteller Steinar. Flere av karene forteller av de gleder seg til å dra på konserter og utnytte det større arealene vi nå får ta i bruk, om det er lunsjkonsert eller julekonsert.

Til slutt kommer Yngvar med en liten oppfordring til de som ikke har vært innom Solbukta ennå: – Dere må komme en tur og oppleve brakkelivet med matpakke og kaffekopp. her er det ikke varme lunsjer. Velger du å ta turen innom, vil du mest sannsynlig få gleden av å møte på i hvert fall én av disse karene, hvis ikke alle sammen samtidig.

Ansatte ved Solbukta og venner ønsker å rette en stor takk til Steinar, Yngvar, Hans Ivar og Tormod for deres lange og gode engasjement for Solbukta.