På leirskolen lærer elevene båtvett og praktisk bruk av robåt, sykkelbåt og kano, samt enkle knuter og meterologi. Siden leirskolen ligger ved kysten, vektlegges livet i sjøen.

En dag under oppholdet bruker vi på badestedet Foten. Her studerer vi livet i fjæresonen med strandvad, vannkikkert, kasteskrape, tangrive mm. Det blir også tid til å fiske krabber fra brygga, og om været tillater det bader vi og stupetårnet kan benyttes.

Om våren drar vi på marinbiologisk tokt. På toktet foretar vi bunnskrap og studerer livet på dypere vann. De fleste elevene får da se dyr de aldri før har sett! På høsten pleier vi å dra ut med snekka/ livbåten vår og fiske makrell.

I Fredrikstad finnes det mange severdigheter. Vi har bl.a nordens best bevarte festningsby, helleristningsfelt fra bronsealderen, modelljernbanemusèum, seilskuta Najaden og kystartillerifort. Elevene vil få besøke noe av dette under sitt besøk på leirskolen.

På leirstedet finnes bademuligheter i sjøen og dessuten en vannsklie som ender i et lite basseng. Elevene kan benytte trampolinene og hinderløype med klatrevegg. Vi har fotball-, basketball- og volleyballbaner. Det er dessuten fine turmuligheter i umiddelbar nærhet og de som har med egen fiskestang, kan prøve fiskelykken.

Nye båter våren 2016: 2 nye Terhi joller og 3 nye kanoer