Festival og stevne vel i havn, men litt for tynt i rekkene

Årets Solbukta-festival og stevne er vel i havn. Smitte-trusselen gjør seg fortsatt gjeldende, og derfor var det god plass under årets konserter og stevne. Likevel sier daglig leder Morten Gjerløw Larsen seg godt fornøyd.

Solkoret under ledelse av Renate Gjerløw Larsen avsluttet stevnedagen med en variert allsangkonsert.

Selv kunne han ikke bidra med sang denne gangen på grunn av en halsinfeksjon, men kona Renate gjorde jobben for begge både med konsert på fredag og leder og solist for allsangkonserten med Solkoret.

Konserten med Sveinung Hølmebakk
 var på det nærmeste utsolgt lørdag. Han sørget for en fin ettermiddagsstund med salmer og kristne sanger. Da han for et år siden begynte å bla i kristne sang- og salmebøker fant han mang av de sangene han var oppvokst med fra menigheten hjemme på Karmøy.
-Det slo meg plutselig hvor få av disse sangene vi synger i dag, fortalte Sveinung. – Da jeg innså at store deler av denne sangskatten er i ferd med å forsvinne fra mange menigheter og kirker i dag, bestemte jeg meg for at jeg ville spille inn noen av dem og løfte dem fram i lyset igjen. Det var nettopp det han gjorde på Solbukta på lørdag, og det traff mange Solbukta-venners hjerter.

Tvillingsøstrene og multiinstrumentalistene Hildegunn Garnes Reigstad og Ingelin Reigstad Norheim henvendte seg til et noe yngre publikum, og de høstet mange lovord fra de om lag 150 som overvar den fine kveldskonserten. Foto: Bjørnar Grønbech

Duoen Garness,
bestående av tvillingsøstrene og multiinstrumentalistene Hildegunn Garnes Reigstad og Ingelin Reigstad Norheim henvendte seg til et noe yngre publikum, og de høstet mange lovord fra de om lag 150 som overvar den fine kveldskonserten. Gjennom tekstene de skriver, ønsker søstrene å formidle hva de tenker om mange av livets utfordringer og gleder, tro og tvil, og dele følelser og erfaringer som tilhørerne helt sikkert kjente seg igjen i.
Med seg til Solbukta var Hildegunns mann Torjus Vierli, som i sterk grad bidro til en musikalsk opplevelse på sine ulike tangentinstrumenter. På programmet for konserten sto både sanger fra deres to engelskspråklige plater, men også sanger på norsk som jentene har skrevet sammen med tekstforfattere som deres bestemor Haldis Reigstad og Jostein Ørum. De sørget for en flott lørdagskveld med mye lovsang på Solbukta.

Leder av NLM i Norge, Kåre Johan Lid, talte på formiddagsmøtet søndag.


Stevnedagen på Solbukta
har alltid vært den første søndagen i august. På formiddagsmøtet denne gang talte leder av NLM i Norge, Kåre Johan Lid, som uttrykte bekymring over at velstanden i Norge lett kunne skape avstand til Gud i hverdagen. Det er mange som mener de ikke har bruk for Gud, men som kristne vet vi at troen og himmelske perspektivet er det aller viktigste, var et av hovedbudskapene til NLM-lederen.

Stevnedagen ble avsluttet med allsangkonsert. Solkoret med en svært så opplagt Renate Gjerløw Larsen som møteleder, solist og dirigent sørget for en fin avunding på helga. Her ble det lagt opp til et variert program med alt fra «Det er makt i de foldede hender, via Evert Taube til Sommern er herlig i Fredrikstad.

Nå skal styret for Solbukta sette seg ned og vurdere hva som bør gjøres for å få Solbukta-stevnet tilbake til den store festdagen det var for noen år siden. Oppslutningen er ikke så god som daglig leder Morten Gjerløw Larsen kunne ønske seg, og derfor er det viktig at styret tar en evaluering av dette og bruker tid på å vurdere nye konsepter, sier han.  Men totalt sett var ble det en minnerik og fin helg på Solbukta, understreker han.