Gubbe-leir i mai med «drømmemann» og et liv på gata

OPPDATERT: Det kommer neppe som en overraskelse at Gubbeleiren blir utsatt nok en gang grunnet smittesituasjonen. Men vi gir oss ikke, og ny dato er 8.-9.mai. Det blir også endring i «besetningen». Fotograf Jonny Olsson har ikke anledning denne helgen, men TV-pastor Egil Svartdal har sagt ja til å delta!

Det er fortsatt noen ledige plasser til leiren som begynner med lunsj lørdag 8.mai og avsluttes med middag søndag 9.mai. Vi håper og tror at alle som hadde meldt seg på før vi måtte utsette leiren likevel blir med oss også i mai. Dersom det ikke skulle passe vil vi tilbakebetale deltakeravgiften. Det sendes ut egen epost om dette til dere om er påmeldt, men vi understreker at det fortsatt er mulig å bestille plass på Gubbeleiren.

Drømmemannen
Egil Svartdahl vil delta lørdag kveld med foredraget «Drømmemannen», med utdrag av TV-serien «reisen hjem».  I denne serien tok Egil Svartdahl med seg kjente mennesker tilbake til utgangspunktet – til stedet der troen ble formet, eller avfeid. I «Reisen hjem» fortalte norske kjendiser sin troshistorie. Med i programserien var blant andre Inger Lise Rypdal, Rune Bratseth, Vebjørn Sand, Sigvart Dagsland, Birgit Skarstein, Trygve Skaug, Hanne Krogh, Geir Lippestad og Trude Moestue.  Hva som skjuler seg bak «drømmemannen» vil vi få svar på under Gubbeleiren.

Tore Bjørnstad ( til høyre)her sammen med kona Sidsel og leder for WSG/Bright Star Gizachew Ayka , under et av sine besøk i Etiopia.

Afrika i fjor og i år
I fjor hadde vi Einar Lunde på besøk, som fortalte om sitt liv og sine erfaringer i Afrika og som NRK korrespondent. I år skal vi også ta en tur til Afrika, nærmere bestemt Etiopia.  Frilansjournalist Odd Borgestrand har ledet den norske støttegruppa Gatefolket i snart 20 år, og han får med seg Tore Bjørnstad fra Sarpsborg til å fortelle om prosjektet som har sitt utspring i norsk og svensk misjon. Tore Bjørnstad har besøkt Etiopia flere ganger og er en av ildsjelene i prosjektet. De etiopiske lederne i prosjektet har vokst opp i Mekane Yesu-kirken, og har reddet tusenvis av barn fra gata. Nå handler det først og fremst om å gi gatebarn muligheten for utdannelse. Derfor har organisasjonene Bright Star/Win Souls for God bygget opp et omfattende arbeid og har etablert egne skoler, hjem for tidligere prostituerte jenter og for ungdommer som har levd mange år på gata.

Dessverre kan heller ikke teolog og fellesskapsutvikler Sven Arne Lundeby delta denne gang, men vi vil jobbe videre med å finne en erstatter. Styreleder for Solbukta, Øystein Olimb blir med som møteleder, og Sten Næss blir med som pianist og andaktsholder.

Møteleder: Øystein Olimb. Andaktsholder:
Piano: Sten Næss.
Foredragsholdere: Egil Svartdahl, Odd Borgestrand og Tore Bjørnstad
Her er det foreløpige programmet for Gubbeleiren. Vi vil oppdatere så snart vi kan.

LØRDAG 8.MAI
11.30: Innlosjering
12.00: Velkommen og lunsj m/ kaffe i spisesalen
13.00: Innlosjering fortsetter v/ behov
14.00-15.15: Møte med andakt, fellessang og solosang. Ledet av Øystein Olimb
Andakt. Akkompagnement: Sten Næss.
15.00: Kaffepause
16.00: Foredrag m/ Tore Bjørnstad og Odd Borgestrand: «Fra gatebarn til skolebarn» (20 år i Etiopia)
17.00 (ca): ferdig/pause.
18.00: Middag m/ dessert og kaffe
19.00: «Drømmemannen» med høydepunkter fra TV-serien «reisen hjem».
20.15: (ca) ferdig/pause
22.00: Kaffemat/kveldsmat
22.30: Mulighet for sosialt samvær i kjellerstua for B-mennesker
00:00: Vi slukker lysene i fellesområdene.

SØNDAG 9.MAI
08.30-10.00: Frokost
11.00-12.15: Formiddagsmøte med andakt, fellessang. Ledet av Øystein Olimb
Andakt.  Akkompagnement: Sten Næss.
12.15            Kaffe
12.30:           En halvtime ut i det fri på Solbukta området.
Øystein Olimb orienterer om planer og visjoner for Solbukta
Kl 13.15: Middag og avslutning

PÅMELDING: