Leirskolen i gang på Solbukta

Leirskolesesongen på Solbukta er i full gang. Først ute er to grupper med elever fra Ytre Enebakk, som får oppleve «leirskole ved havet» både denne uka og neste uke.

-Vi er glad over at vi har fått klarsignal for å utvide høstens program med to uker, slik at leirskolesesongen går over totalt åtte uker, sier daglig leder ved Solbukta, Morten Gjerløw Larsen.

-Vi gleder oss
til å ønske velkommen til Refstad skole i Oslo i uke 36. Deretter kommer Vindingstad skole på Gjøvik, Kirkekretsen og Os skole i Rakkestad, og Varteig skole i Sarpsborg. Uke 40 er det høstferie, men det blir altså ytterligere to leirskoleuker i uke 41 og 42. Her er det meningen at skoler som ikke kunne komme til oss på våren, grunnet Covid -19, skal få muligheten til å Det er foreløpig ikke avklart hvilke skoler som får plass de to siste ukene. Våren 2021 ser også bra ut med tanke på både antall uker og antall skoler som ønsker å komme til Solbukta.

Våre leirskole-lærere Tore Heie og Rune Nordstrand har vært kjempesporty. Nå bretter de opp armene på nytt og trår til med et flott opplegg i  en vanskelig og krevende tid. Det skal være trygt å oppholde seg på Solbukta, og derfor er det sterkt fokus på smittevern også på leirskolen, understreker de.

«Leirskole ved havet»
er slagordet til Solbukta. Vi ligger jo idyllisk til ved sjøen og det betyr at leirskole-elevene får kjennskap til livet både i fjæra, på stranda og ute på fisketur. Det pedagogiske opplegget bærer også preg av skjærgård og sjøliv,- og det behøver overhode ikke å være sommer for å oppleve maritim leirskole, der også båtvettreglene er en del av undervisningsopplegget.

-Vi har flotte innendørs lokaliteter med tanke på undervisning, men Tore og Rune ønsker å være sammen med elevene mest mulig ute i det fri. Tenk så spennende det er med makrell-snøret i den ene hånda, og agnsilda i den andre. Vi tror dette blir en flott høst både for oss på Solbukta og alle elever og lærere som kommer til oss, sier Morten, Tore og Rune.