Tre festivaldager med gode musikalske opplevelser

Tre kvelder med flott vær og flotte artister. En SolbuktaFestival med mye sol og varme møter mellom mennesker der sangen og musikken sto i sentrum.

Så enkelt kan årets festival oppsummeres. Dette var den fjerde i rekken av festivaler, og en fin oppvarming til årets Solbuktastevne, som dessverre ikke opplevde det samme fine sommerværet.  Likevel var det søndagen som samlet flest folk, der møtene ble arrangert ute, men med videooverføring til møtesalen for de som foretrakk å sitte under tak.

Korona-begrenset deltakerantallet
-Selvsagt kunne vi ønsket enda flere frammøtte på de tre dagene, men Korona-situasjonen gjør nok at mange velger å holde seg unna større forsamlinger til tross for at vi ga klar melding om at smittevernreglene skulle følges, sier festival-generalen Morten Gjerløw Larsen.
Han håper de som tok turen til Solbukta en eller flere av disse tre dagene sitter igjen med gode opplevelser som de kan ta med seg videre i livet.

Årets festival startet
med Ole Børud, som ble kjent av «alle» gjennom sin deltakelse i Stjernekamp på NRK. Kristenfolket i Norge har kjent ham i flere ti-år, og det var en engasjert Ole som formidlet sine sanger på Solbukta.


På fredag var det selveste Hanne Krogh som gjestet Solbukta med programmet «Ut mot havet». Det var tydelig at Hanne elsker å stå på en scene, og hennes møte med Solbukta var både nært og rørende. Flere felte nok en tåre da hun fortalte deler av livshistorien til sin mor og bestemor.

Senere på fredagskvelden var det Harald Høidahl og Simon Walther som entret scenen. Dette er lokale artister som er setter lovsangen i høysetet. Simon Walther er dessuten en artist som er kjent for å trollbinde sitt publikum med sitt delikate fingerspill, såre tekster og enkle popmelodier.

Tre lørdagskonserter
På lørdag kunne festivalen by på hele tre konserter. Først ute var Renate Gjerløw Larsen & Anina Radotina, som sørget for en time med varierte sanger og musikalske høydepunkter. De to jentene treffer noen helt spesielle strenger hos sitt publikum, og de elsker det selv også.
Festivalen har gjennom de fire siste årene tiltrukket seg flere kjente navn, og i år var det spesielt hyggelig at SONDREY med band sa ja til Solbukta.
Sondre Mulongo Nystrøm kommer opprinnelig fra Kenya, og gjorde stor suksess i Stjernekamp, der han endte på tredjeplass.
Nystrøm og tvillingsøsteren ble født i Kenya. Moren døde i barsel og de to spedbarna ble overlevert det norske  misjonærparet Margrethe Bagstad og Svein Nystrøm, som drev et senter for gatebarn i Kenya og adopterte tvillingene. SONDREY sørget for friske musikalske uttrykk under sitt besøk på Solbukta, og han ble godt tatt i mot.

Lørdagskvelden ble avsluttet med «Perler i mørket», der festivalgeneralen Morten Gjerløw Larsen, sammen med musikalske venner presenterte sine egne favorittlåter som passet sommeren til.

Solbukta er viktig
Det er ingen tvil om at Solbukta fortsatt er et viktig kraftsentrum selv etter 70 års drift. Stadig nye generasjoner kommer til, og sørger for at barn ungdom finner en trygg havn. Det kunne Vilde Lund fra Spydeberg bekrefte da hun på søndagens stevne ble oppfordret til å fortelle hva Solbukta har betydd for henne.
-Her har jeg funnet trygghet og et godt fellesskap, og her skapes gode relasjoner. Dette er et sted for nye generasjoner også, slo hun fast.

Visjonene
Daglig leder Morten Gjerløw Larsen, som for seks år siden var på avrusning på Kildevangen ved Hamar, og som tre år senere ble kalt til jobben som daglig leder ved Solbukta, slo ut fra egen erfaring fast at senteret skal være et åpent og inkluderende sted for alle. -Her skal folk kjenne seg velkommen, uansett bakgrunn, og vi har en visjon om å bygge opp et miljø der også unge kan oppleve Solbukta som et trygt og godt «hjem», sa han. 
Møtelederen for Solbukta-stevnet, Sven Arne Lundeby, var tydelig på hva Solbukta har betydd for ham.
-Solbukta har vært helt avgjørende for mitt liv og mitt kristenliv. Jeg vet det er en stor skare av unge og voksne som har Solbukta i sitt hjerte, fordi de her har fått med seg viktig ballast i livet, mente han.

Så er det bare å se fram til en ny sommer med festival, stevne, sommerleirer og andre samlinger, forhåpentligvis uten Korona-restriksjoner.